Vähän mennyttä ja tulevaakin – Futursoftin uutisia

Vuosi 2022 jää meille erityisesti mieleen autoalalla tapahtuvien suurien muutoksien alkamisella; sähköautojen läpimurto markkinoille, uusien autojen jälleenmyynnin muuttumisen alkamisena sekä alalla tapahtuvista yrityskaupoista esim. varaosatukkureilla. Jätetään nyt koronat ja Venäjän sodat tässä kommentoimatta ja niiden vaikutukset talouteen esim. inflaationa.

Vitec Futusoft Oy investoi omiin resursseihin voimakkaasti vuonna 2022 valmistautuen näin tulevaisuuden haasteisiinsa. Ohjelmistomme tuotekehitys on vaatinut viime vuosina paljon ns. uuden sukupolven koodareita ja teknologiaa sekä hyviä kumppaneita, joiden kanssa olemme päässeet vuonna 2022 todella pitkälle uusien tuotteidemme kanssa. On tullut mm. Huoltovaraus-, mekaanikko-, tiedonkeruu-, asiakasfleet -sovellukset käyttöön jo laajemmin asiakaskuntaan ja lisää on tulossa.

Tänä vuonna tuli myös se selväksi, että softaympäristöt menevät vain pilvipalvelut edellä tulevaisuuteen, joten teimme päätöksen kehottaa loppuja Onpremise-käyttäjiämme siirtymään lähitulevaisuudessa Saas-versioiden käyttäjiksi. Näin myös tietoturva saadaan vakaammalle tasolle sekä tukipalveluiden toiminta asiakkaille tehokkaammaksi.

Teemme tänä vuonna n. yhdeksän miljoonan euron liikevaihdon, ja vuoden vaihteessa meitä on jo 40 ammattilaista palvelemassa asiakkaitamme. Uskon vahvasti, että liiketoiminta jatkuu kannattavana ja kasvavana myös jatkossa. Panostamme nyt paljon siihen tietoon, että tietäisimme mikä on paikkamme ja tilauksemme tulevilla markkinoilla. Tuomme vuonna 2023 monia uusia juttuja saataville, päivitämme monet asiakkaat Saas-versioihin, saamme nähdä kokonaan uuden teknologian version syntymisen ja paljon muuta.

Eniten minua lämmittää se, että meidän porukalla on oikea ote työntekoon ja ei tarvitse miettiä miksi työtä kukin tekee ja millaisissa työoloissa. Mielestäni olemme hoitaneet henkilökuntaa hyvin ja se näkyy työn tuloksissa. Alkuperäinen Futursoft-henkemme on siirtynyt nykyiseen nuorempaan sukupolveemme. Ja näkyyhän parhaiten siitä millaista asiakaspalautetta saamme hyvästä työstämme.  


Mikko Pohjanharju, CEO